Doorgaan naar hoofdcontent

DIY | houten 'quote' blokjes

Voor de actie voor het winnen van een gratis stand bij het Feel Good & Shop Event heb ik een blokje voorzien van het logo van het Feel Good & Shop Event. Hoe ik dit nu heb gedaan wil ik graag met jullie delen. Deze blokjes staan leuk in je interieur, op de toilet of je werkplek. En wat is dan leuker als je kunt zeggen dat je dit zelf hebt gemaakt:)


BENODIGDHEDEN
* transfer marker (Pipoos)
* houten blokje
* afbeelding uitgeprint in spiegelbeeld
* halfuurtje tijd

Ik heb gebruik gemaakt van een vuren houten blokje van circa 5,5x5,5cm


TEKST SPIEGELEN
Spiegel je afbeelding/tekst in Word of Adobe Illustrator en print deze uit op een laserprinter (let op dat de afbeelding past op je houten blokje).

KNIPPEN & KLEUREN
Knip de afbeelding uit en kleur de afbeelding in met je transfer marker.

AFBEELDING OP HOUT


Leg de afbeelding op de kop op het houten blokje en wrijf met een hard voorwerp over de achterkant van het papier. Als je de kleur van het papier lichter ziet worden is de afbeelding goed overgebracht.

HET RESULTAAT
Verwijder het papier en dan krijg je dit als resultaat;


Heel veel plezier  met het maken van deze leuke spreuken/quote blokjes. Ik ga er zeker nog een paar meer maken. Geen tijd of zin, laat een berichtje achter en ik maak graag een houten spreuken blokje voor je.

groetjes Syl

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…