Doorgaan naar hoofdcontent

DIY | hartjes envelop

En van het weekend een verjaardagsfeestje gehad waarbij de jarige om geld vroeg. Geen probleem op zich, maar altijd minder leuk om te geven. Dus vandaar het geld in deze kleine zelfgemaakte hartjes envelop gestopt. Eenvoudig en leuk om te maken, dus dat wil ik graag met jullie delen, vandaar deze DIY :)


Hieronder stap voor stap uitgelegd hoe je deze hartjes envelop kunt maken.

Benodigdheden:
   * Sjabloon hartje
   * Leuk papier (15x15cm)
   * Potlood
   * Liniaal
   * Schaar
   * Sierlint
-------------------------------------------------------
Stap 1
hartjes envelop
Download het hart sjabloon en kies een leuk papier
--------------------------------------------------------
Stap 2
hartjes envelop
neem de contouren van het hart over op de achterkant 
van het papieren geef de vouwlijnen aan
-------------------------------------------------------
Stap 3
hartjes envelop
geef de vouwlijnen aan met een liniaal en knip het hart uit
-------------------------------------------------------
Stap 4
hartjes envelop
vouw eerst de 2 verticale vouwlijnen en
daarna de 2 horizontale vouwlijnen
-------------------------------------------------------
Stap 5
hartjes envelop
Geld erin en sierlint er omheen....klaar:)

En nu hopelijk een blije ontvanger!

Met een vouwgroet,
Syl

ps. Helaas heb ik nog niet kunnen ontdekken hoe ik het hartje als een download-bestand kan plaatsen in mijn blog. Maar als je het sjabloon wilt gebruiken, laat een reactie achter, sorry voor het ongemak :)

Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…