Doorgaan naar hoofdcontent

kleurenadvies

En nadat ik voor de zomer mijn schoonzus had gesproken over haar bezoek bij iemand voor een #kleuradvies, was ik gelijk enthousiast. Dit staat namelijk al een paar jaar op mijn lijstje, alleen ik heb nooit de daad bij het woord gevoegd. Dus van de zomer toch maar eens besloten omdat te doen en dus vandaag was de lang verwachte afspraak bij StudioKleur van Marieke Verhagen in Eindhoven.

Misschien zullen velen van jullie nu denken, huh, wat bedoelt ze met een kleuradvies? Dit houdt in dat er wordt gekeken welke  kleuren jou er het beste uitlaten zien en wie wil dat nu niet. Belangrijk is dat je als je naar zo'n advies gaat geen make-up op hebt en dat je je haren niet net een nieuw kleurtje hebt gegeven. Naast dat kleuradvies is er ook nog een stijladvies en make-up advies mogelijk. Ik heb het gehouden bij een kleur- en make-advies.

kleuradvieskleurenwaaier

Waar ik vooral benieuwd naar was of dat ik een beetje de juiste kleuren in mijn kast heb hangen. En dat viel reuze mee. Blijkbaar heb ik mijn gevoel al die jaren al goed gevolgd. Uit het advies komt dat ik een zacht herfsttype ben. 

Wat ik vooral verrassend vond is dat groen mij erg goed staat. En dan vooral olijfgroen. Daar heb ik helaas niet veel van in mijn kledingkast, maar de kleuren bruin en aubergine is een kleur die ik toch al wel in mijn kledingkast heb hangen. Zelfs in het make-up advies kwam bruin en groen terug!

Wat ook wel bevestigd werd is dat zwart niet in mijn kleurenpallet thuis hoort, maar eerder antraciet. Zo grappig om ook dat bevestigd te zien. Dus al met al een geslaagde ochtend en vooral een bevestiging van wat ik op 'gevoel' al wist.

Bedankt Marieke Verhagen van Studiokleur!

Kleurige groet, 
SylPopulaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …

DIY | crepe papier bloemen maken

Zoals ik in mijn vorige blog al melde heb ik dit jaar, net als vorig jaar meegeholpen met de musical voor de onderbouw op school. Nu was er vorig jaar na afloop een hoop commentaar over het feit dat niet alle kinderen met een bloem naar huis toegingen. Dit ook omdat er wel bloemen werden uitgereikt aan de geholpen ouders. Dus ja, dat moet natuurlijk dit jaar dan wel anders. Het budget is niet groot, dus zo op het idee gekomen om zelf papieren bloemen te maken voor de musical. Het zijn er natuurlijk wel veel, maar je bespaart zo wel zeker €75,- tot €100,- als het om 100 tot 130 bloemen gaat.


IDEEËN OP DOEN
Lang leven het internet! Wat zijn er een hoop mogelijkheden om papieren bloemen te maken. Van makkelijk tot moeilijk. Van vouwen tot alleen maar knippen. Erg leuke voorbeelden voorbij zien komen. Uiteindelijk en paar ideeën getest en daaruit de mooiste bloem gekozen. Te ingewikkeld, niet natuurlijk, aangezien we er een kleine 150 stuks moeten maken, hihi. Maar het idee van een servet …