DIY | Fiesta kralen armband

En ja zoals beloofd van het weekend een Fiesta-armband gemaakt van de kralen van het Kralenhoekje. Het meest lastige vond ik toch wel het kiezen van welke kleur ik zo gebruiken en dan natuurlijk welke kralen en hoeveel...Uiteindelijk gekozen voor de kleur blauw en 3 kralen. 

Voor het maken van een Fiesta-armband is het belangrijk voor de hoeveelheid draad dat je weet hoeveel keer je de armband om je pols gewikkeld wilt dragen. Ik ga nu voor 3 maal. Hiervoor knip ik zo'n 60cm Fiesta-elastiek af.

Ik rijg de 3 kralen er aan. Mocht dit nu niet makkelijk lukken...er zit een klein wit draadje aan het uiteinde, steek dit door de kraal en trek dan de elastiek door de kraal.

Wikkel nu de Fiesta-elastiek om je pols, niet te strak en maak er een knoop in. Meestal houd ik mijn vingers op de positie waar de knoop dient te komen en haal de elastiek van mijn pols en maak een gewone knoop. En dan knip je de uiteinden eraf. En klaar is kees! 

Het leuke van deze armband is dat je er altijd kralen naar wens aan kan toevoegen. Knoop uit de elastiek, kralen eraan rijgen, knoop er weer in en je hebt weer een 'nieuwe' armband!

Benodigd: circa 60cm Fiesta-elastiek, 3 Fiesta kralen of 3 groot gat kralen en een schaar. (Materialen komen van het het Kralenhoekje)

Populaire posts van deze blog

first time - slagletters in aluminium strip

boordstof aan mouwen een trui

hubelino knikkerbaan met duplo