ketting & oorbellen met chinese munt

Vorig jaar voor een vriendin een armband gemaakt van memory wire voorzien van crème witte rocailles met bedeltjes. Dus leek het mij dit jaar wel leuk om de set compleet te maken met een ketting en bijpassende oorbelletjes.

Maar wat is dan een leuke bijpassende ketting gemaakt met rocailles? Wel wat ideeën in mijn hoofd, maar ik wilde de ketting niet te zwaar maken. Uiteindelijk het idee bedacht om de rocailles af te wisselen met een 3 tal bedeltjes, maar welke? De bedeltjes uit mijn assortiment was niet wat ik zocht, dus toen ik laatst bedeltjes zag van een chinese munt was ik er snel uit. Bedeltjes besteld en aan de slag;

De oorbelletjes waren zo gemaakt, ringetje van 4mm aan de chinese munt en nog zo'n zelfde ringetje aan het ringetje zodat de bedel mooi valt als je de oorbel aanhebt en klaar.

De lengte van de ketting is 45cm inclusief de sluiting. De rocailles (3-4mm dik) heb ik geregen op 1mm dik zwart waxkoord en op gevoel de bedeltjes er tussen geplaatst. Daarna tweemaal 35cm champagne kleur satijnkoord, 2mm dik afgeknipt, sluiting aan bevestigd en een diamantknoop gemaakt. Nadat de diamantknoop op de juiste plek zat het waxkoord er door gewurmd, lijm ertussen en laten drogen. Dag daarna overtollig koord verwijderd en even met de aansteker de uiteinde verschroeid. 


Meer zien, of ook een sieraad cadeau geven of op maten laten maken kijk eens in mijn webshop.

Populaire posts van deze blog

boordstof aan mouwen een trui

first time - slagletters in aluminium strip

vlechten met 4 draden