DIY | 4 verschillende armbandjes!

Een vriendin van mij was van de week jarig, dus heb ik haar verrast met 4 verschillende armbandjes. Het aantal 4 leek mij wel leuk aangezien ze 40 werd. 

Materialen besteld en aan de slag. Ter info, polsafmeting 16cm. Het zijn vier verschillende armbandjes geworden die zowel afzonderlijk als gezamenlijk gedragen kunnen worden. 


De meest bijzondere vind ik toch wel de bolletjesketting met als tussenstuk een Zeeuwse knoop, aangezien ze uit Zeeland komt. 

Het was wel even puzzelen hoeveel lengte bolletjesketting ik nodig had om deze armband te maken, maar met de maatlat erbij ging het prima.

Gebruikte materialen: een tussenstuk van 3cm,  4x 24 bolletjes (2mm) met 4 connectors, 2 ringetjes van 4mm en een magneetsluiting van 8mm. Dit samen zorgt ervoor dat de armband mooi strak om de pols valt. De armband gevlochten van suède en bolletjesketting leek mij wel een stoere variant. Hierbij eerst de sluiting opgemeten en van de polsmaat afgehaald 1cm erbij opgeteld in verband met het iets losser om de pols zitten. Daarbij op nog 4-5cm extra in verband met het vlechten. 
Gebruikte materialen: 18cm bolletjesketting, 2x 18cm suede 5mm, 2x veterklem 11x5mm, 1x ring 4mm, 2x ring 6mm, karbijnsluiting 12x7mm en mijn sieradenlabeltje:)

De armband van leer vond ik toch wel spannend om te maken. Welke kleur leer, welke volgorde en welke kralen zou ik toch gebruiken. Het lastigste was het bepalen van de lengte.
Bij de vorige armband van leer had ik een sluiting die precies op elkaar aansloot en was het een dubbele armband van leer (zussenarmband), maar enkel en met een karbijnsluiting. Uiteindelijk 16cm leer gebruikte, zodat de armband niet te strak zit en ook niet te veel draait.
Gebruikte materialen: 16cm gestikt leer 4mm, 2x eindkapje 5mm, 1 ring 4mm, 1 ring 6mm, 7 kralen/bedels met gat opening 4,5mm

De makkelijkst te maken armband is toch wel de armband van elastiek. Voor deze armband heb ik exact 16cm kralen gebruikt. Alles rijgen knoop erin, lijm in de knoop en klaar, sneller kan niet.
Gebruikte materialen: 17x spheres kralen burgundy 8mm, 2x roosje 8mm, 4x metallook 6mm en 22cm elastiek.Mijn vriendin was helemaal verrast, maar dolblij met de gekregen armbandjes!

Ook helemaal enthousiast, maar niet de tijd of de kunde om armbandjes te maken, mail naar info@vansyl.nl en we bespreken de mogelijkheden, ook levering buiten Nederland:)Ter info; De gebruikte materialen komen van het Kralenhoekje uit Middelburg.
Populaire posts van deze blog

first time - slagletters in aluminium strip

boordstof aan mouwen een trui

hubelino knikkerbaan met duplo