Doorgaan naar hoofdcontent

DIY | 4 verschillende armbandjes!

Een vriendin van mij was van de week jarig, dus heb ik haar verrast met 4 verschillende armbandjes. Het aantal 4 leek mij wel leuk aangezien ze 40 werd. 

Materialen besteld en aan de slag. Ter info, polsafmeting 16cm. Het zijn vier verschillende armbandjes geworden die zowel afzonderlijk als gezamenlijk gedragen kunnen worden. 


De meest bijzondere vind ik toch wel de bolletjesketting met als tussenstuk een Zeeuwse knoop, aangezien ze uit Zeeland komt. 

Het was wel even puzzelen hoeveel lengte bolletjesketting ik nodig had om deze armband te maken, maar met de maatlat erbij ging het prima.

Gebruikte materialen: een tussenstuk van 3cm,  4x 24 bolletjes (2mm) met 4 connectors, 2 ringetjes van 4mm en een magneetsluiting van 8mm. Dit samen zorgt ervoor dat de armband mooi strak om de pols valt. De armband gevlochten van suède en bolletjesketting leek mij wel een stoere variant. Hierbij eerst de sluiting opgemeten en van de polsmaat afgehaald 1cm erbij opgeteld in verband met het iets losser om de pols zitten. Daarbij op nog 4-5cm extra in verband met het vlechten. 
Gebruikte materialen: 18cm bolletjesketting, 2x 18cm suede 5mm, 2x veterklem 11x5mm, 1x ring 4mm, 2x ring 6mm, karbijnsluiting 12x7mm en mijn sieradenlabeltje:)

De armband van leer vond ik toch wel spannend om te maken. Welke kleur leer, welke volgorde en welke kralen zou ik toch gebruiken. Het lastigste was het bepalen van de lengte.
Bij de vorige armband van leer had ik een sluiting die precies op elkaar aansloot en was het een dubbele armband van leer (zussenarmband), maar enkel en met een karbijnsluiting. Uiteindelijk 16cm leer gebruikte, zodat de armband niet te strak zit en ook niet te veel draait.
Gebruikte materialen: 16cm gestikt leer 4mm, 2x eindkapje 5mm, 1 ring 4mm, 1 ring 6mm, 7 kralen/bedels met gat opening 4,5mm

De makkelijkst te maken armband is toch wel de armband van elastiek. Voor deze armband heb ik exact 16cm kralen gebruikt. Alles rijgen knoop erin, lijm in de knoop en klaar, sneller kan niet.
Gebruikte materialen: 17x spheres kralen burgundy 8mm, 2x roosje 8mm, 4x metallook 6mm en 22cm elastiek.Mijn vriendin was helemaal verrast, maar dolblij met de gekregen armbandjes!

Ook helemaal enthousiast, maar niet de tijd of de kunde om armbandjes te maken, mail naar info@vansyl.nl en we bespreken de mogelijkheden, ook levering buiten Nederland:)Ter info; De gebruikte materialen komen van het Kralenhoekje uit Middelburg.
Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …