DIY | stempel met Speedy Carve

En ja, na het niet gewenste resultaat afgelopen dinsdagavond met het stempelmateriaal lino soft, donderdagavond bij Scrobby uit Spijkenisse toch maar Speedy Carve en inkt besteld. Wat een snelle levering was dat, want vrijdagmiddag was het al in huis. Dus gisteravond aan de slag. Yes!

Het fijne van het materiaal Speedy Carve is dat je een net geprinte afbeelding (inkt of laseryet) met behulp van een strijkijzer kan over brengen op het stempelrubber. Maar ik had helaas geen net geprinte afbeelding meer liggen, dus dat gaan we de volgende keer proberen. 

Nu gewoon old fashion way, de afbeelding overgetrokken met potlood. Op de kop op het stempelrubber en wrijven maar. Zo wat ging dit makkelijk. Super.

En dan gaan gutsen. toch wel weer een beetje spannend. Maar wat een fijn soepel materiaal. Nog wel even wennen, maar zelfs de kleine lettertjes zijn me ditmaal redelijk gelukt. Stempel op het inktkussen en een proefdruk. Dat viel me reuze mee, nog een beetje gutsen en testen en dan na 3 maal ben ik tevreden met het resultaat. Nu nog alleen een stempelhouder:)

De volgende stempel wordt voor mijn man, een stempel met zijn logo van MGYM. In ieder geval een stuk makkelijker, want dat bevat geen mega kleine lettertjes.


Ook enthousiast over zo'n stempel, maar niet in de gelegenheid om zelf te maken, geen probleem. Laat het mij weten via info@vansyl.nl of kijk op www.vansyl.nl en we bespreken de mogelijkheden.Populaire posts van deze blog

first time - slagletters in aluminium strip

boordstof aan mouwen een trui

hubelino knikkerbaan met duplo