Doorgaan naar hoofdcontent

DIY | stempel met lino soft

Dit wilde ik ook al een hele tijd gaan doen, zelf stempels maken!

Het materiaal had ik al een tijdje geleden in huis gehaald, namelijk lino soft van Essdee. 
Gutsen had ik nog niet dus nadat ik vorige week een ontwerp had gemaakt heeft mijn man van het weekend, niet 1, maar 2 setjes gutsen in huis gehaald. Zo lief! Een houten set en een set van Essdee. 

Dus zondagavond aan de slag. Carbonpapier op de lino soft. Ontwerp erop en overtrekken, maar het lino soft bleef mooi blank! Dat was even balen. 

Op internet gekeken en uiteindelijk een tip gevonden om je ontwerp over te trekken met een potlood en dan omgekeerd op het lino soft te leggen en dan met je potlood goed de achterkant van het ontwerp overtrekken/kleuren. En jawel de avond daarna bleek deze manier te werken.

Daarna gelijk aan de slag met de gutsen. De kleine letters in het ontwerp, zijn iets te veel gevraagd. En daarnaast vind ik het materiaal vrij hard en daardoor moeilijk bewerkbaar. Maar ik krijg mijn logo redelijk goed zichtbaar. Wat verf er op, en ja dat is dan het resultaat. Op zich wel leuk, maar nog niet wat ik voor ogen had. 

Op internet gekeken naar andere materiaal mogelijkheden. En jawel Speedy Carve van Speedball schijnt goed bewerkbaar te zijn. Dus dat gaan we dan maar eens bestellen en kijken wat dat dan voor resultaat oplevert:)

Van de overige rondjes lino soft van Essdee ga ik denk ik stempels maken van een klavertje, een vogeltje, een bloemetje en een hartje. Kortom wordt vervolgd!
#stempels DIY #lino soft


Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …