DIY | stempel met lino soft

Dit wilde ik ook al een hele tijd gaan doen, zelf stempels maken!

Het materiaal had ik al een tijdje geleden in huis gehaald, namelijk lino soft van Essdee. 
Gutsen had ik nog niet dus nadat ik vorige week een ontwerp had gemaakt heeft mijn man van het weekend, niet 1, maar 2 setjes gutsen in huis gehaald. Zo lief! Een houten set en een set van Essdee. 

Dus zondagavond aan de slag. Carbonpapier op de lino soft. Ontwerp erop en overtrekken, maar het lino soft bleef mooi blank! Dat was even balen. 

Op internet gekeken en uiteindelijk een tip gevonden om je ontwerp over te trekken met een potlood en dan omgekeerd op het lino soft te leggen en dan met je potlood goed de achterkant van het ontwerp overtrekken/kleuren. En jawel de avond daarna bleek deze manier te werken.

Daarna gelijk aan de slag met de gutsen. De kleine letters in het ontwerp, zijn iets te veel gevraagd. En daarnaast vind ik het materiaal vrij hard en daardoor moeilijk bewerkbaar. Maar ik krijg mijn logo redelijk goed zichtbaar. Wat verf er op, en ja dat is dan het resultaat. Op zich wel leuk, maar nog niet wat ik voor ogen had. 

Op internet gekeken naar andere materiaal mogelijkheden. En jawel Speedy Carve van Speedball schijnt goed bewerkbaar te zijn. Dus dat gaan we dan maar eens bestellen en kijken wat dat dan voor resultaat oplevert:)

Van de overige rondjes lino soft van Essdee ga ik denk ik stempels maken van een klavertje, een vogeltje, een bloemetje en een hartje. Kortom wordt vervolgd!
#stempels DIY #lino soft


Populaire posts van deze blog

first time - slagletters in aluminium strip

boordstof aan mouwen een trui

hubelino knikkerbaan met duplo