Doorgaan naar hoofdcontent

geribbelde kraal halsketting

Uiteindelijk dan toch de juiste kralen kunnen vinden met een grotere gat opening, zie mijn eerdere blog Kralen te klein gat?! (03- 12-2104)Het zoeken naar de juiste kralen heeft uiteindelijk meer tijd gekost dan het maken van de ketting. Maar was desondanks ook een leuke bezigheid en je doet dan ook weer veel ideeën op. Ik zou dan ook weer van allerlei kralen willen kopen, maar heb deze keer toch geprobeerd de verleiding te weerstaan.

Maar dan nu de ketting.


De ketting heb ik gemaakt met 7 kralen met een groot gat, rond 16mm op een grijskleurig satijnkoord van 2mm. De kralen heb ik tussen diamantknopen geplaatst en de ketting is voorzien van een schuifknoop sluiting zodat de ketting varieert in een lengte tussen de 26,5cm en 35cm.

Het is nu de 2e keer dat ik een ketting voorzie van een schuifknoopsluiting en ik moet zeggen het was makkelijker dan de vorige keer. Het is eigenlijk ook niets anders dan een diamantknoop om een tweede koord.

Dus na 2 avondjes knopen de ketting klaar en op de post gedaan. Wel een beetje een verlaat cadeau, maar hopelijk valt de ketting desondanks in de smaak. Ik heb mij in ieder geval weer heerlijk vermaakt en ben blij met het eindresultaat!
#halsketting # groot gat kralen #diamantknoop #schuifknoop sluiting
Naslagwerk voor de knooptechniek zie 'Stijlvolle sieraden met kralen en Chinees knoopwerk' van Suzen Millodot


Populaire posts van deze blog

vlechten met 4 draden

Na het maken van de dubbeldraad gevlochten armband van vorige week heeft het vlecht virus toegeslagen zullen we maar zeggen. Ditmaal voor mij zelf een armband gevlochten met 4 draden in plaats van zoals gebruikelijk met 3 draden. In deze blogpost laat ik je zien hoe.


BENODIGDHEDEN
Sieradenlijm, 4x 25cm leerkoord (2mm), 2x eindkapje (5mm), buigringen en karbijnslot. Super webshop vindt ik het Kralenhoekje in Middelburg.


LEER BEVESTIGEN IN EINDKAPJE
Knip 4 draden leer van circa 25cm. Breng een beetje lijm aan in een eindkapje en bevestig hierin de 4 afgeknipte draden.


VLECHTEN MAAR...
Klem de draden met eindkapje in een klem of bevestig de draden in een prikboord (bevestig het eindkapjedan na het vlechten). Het lijkt ingewikkeld, maar het is, vindt ik, simpelweg eenvoudig.

Werk altijd van rechts naar links of andersom, zie foto hier boven voor nummering koorden.
En dan gelden de volgende stappen:
 Koord 1 onder koord 2 en dan,
 Koord 1 boven koord 3 en dan,
 Koord 1 onder koord 4 en dan be…

first time - slagletters in aluminium strip

Al een tijdje geleden de slagletters per post ontvangen. Ze al wel in leer geprobeerd, maar in metaal vond ik nog een beetje spannend. Dus het steeds maar uitgesteld om verschillende redenen; de kinderen, de cijfers nog niet ontvangen, geen rust..en ga zo maar door. Maar vandaag toch maar besloten om te beginnen. Kinderen niet thuis, dus aan de slag!


HAMEREN
Allereerst, aan de slag met de hamer. Helaas heb ik de cijfers en het rubberen werkblok nog niet ontvangen. Maar dat mag de pret niet drukken. Servet tussen de vlaktas en het aluminium om beschadiging aan het aluminium te voorkomen werkt ook goed. Maar een hoop herrie maakt het wel. En hameren maar, aan beide kanten van de strip, aangezien het een test exemplaar is.


INKT AANBRENGEN
Nadat ik de voorkant en de achterkant van de strip heb vol gemaakt besluit ik een zijde met zwarte inkt te bewerken..eerst aanbrengen, 10 seconde laten drogen.


OVERTOLLIGE INKT VERWIJDEREN
En dan krijg je dit als resultaat als je met een servet of keukenpa…

draken speurtocht

Een speurtocht wil mijn dochter voor haar kinderfeestje. Niet eentje van prinsessen. Dus stel ik draken voor aangezien de helft van de kinderen op het feestje jongens zijn. Prima, aan de slag dus.

Een foto speurtocht had zij op een ander kinderfeestje gehad. Ook leuk, maar dan dit keer toch anders. Aangezien ze in groep 4 zitten en dus al redelijk kunnen lezen wordt het een speurtocht met tekst op de drakenpoten...


DE ROUTE
Allereerst heb ik de route bedacht. Eerst had ik de speurtocht via Troovie willen doen. Helemaal hip op de telefoon. Maar ik vond de weergave van de route niet top/optimaal. De route hoeft niet lang zijn. Een uur is ideaal, circa 1-1,5km. Probeer een speeltuin en dierenpark in je route op te nemen. Altijd handig voor opdrachten.

Probeer de drakenwereld ook in de route terug te laten komen, door bijvoorbeeld; steek de roze rivier over (straat), ga over de drakenheuvel etc..

DE DRAKENPOTEN
De route heb ik uit gezet op groene drakenpoten (geprint op groen papier). Deze …